Call Today | 01323 488924 | 07810 634711      andya@andyausten.co.uk Andy Austen Facebook Page Andy Austen Linkedin  
 
 

PAINTED ASH WITH GRANITE - EASTBOURNE

Magnify images

This kitchen was installed in an old coach house in Eastbourne. Shelves were used rather than wall cabinets and they were made from reclaimed scaffold boards. It also features a Blum Space Tower which is a very accessible larder storage solution, a custom built cabinet which includes a hidden tray space and a Quooker boiling tap.

In need of renovation
AFTER
Kitchen before installation
BEFORE

This was in some ways a challenging kitchen to design as there were no square corners in the room and quite a few hidden obstacles behind the existing kitchen. It required a lot of check measuring to ensure that the proposed design would fit correctly.

The design brief was to use shelves rather than wall cabinets. My client sourced some reclaimed scaffold boards and I designed the shelves using hidden fixings in the central section and supports made from the scaffold boards on the end. Recessed LED lights with hidden cabling were installed in the lower shelves.



Before Picture of Old Kitchen
BEFORE
Oven Tower and Larder Unit
AFTER

A Blum Space Tower was used as the larder solution for this kitchen. It consists of five soft close internal drawers that are fitted on site to the customer's height requirement. Each draw can be pulled out individualy and can hold up to 30kgs weight. Drawers are available in 450mm or 500mm deep versions. In cases where there are no services behind the cabinet the rear void can be decreased which increases the internal cabinet depth and allows the use of the 500mm deep drawers.

Blum Space Tower Blum Larder Unit



Recessed Lights in Shelves

Recessed mains pwered LED spotlights fitted into the under side of the shelves. A hole is routed into the underside of the shelf for the spotlight and then a hole is drilled from the back of the shelf to the recess hole to enable the wiring to be completely hidden.

Tray Cupboard

This cupboard has been designed to incorporate a tray space which is a much neater solution than having an open tray space on display.